Blockchain Nedir, Blockchain Ne İşe Yarar?

 



Kripto paralardan bahsederken birçok tanımlama kullanılıyor. Çoğu insan bu tanımlamaların anlamlarını bilmiyor olsa da çok kazandıran bir yöntem olduğu için anlamıyla da ilgilenmiyor. Peki, bu piyasa içerisinde sürekli olarak adı geçen Blockchain nedir, Blockhain ne anlama gelir? Hiç merak ettiniz mi? İsterseniz bu çok adı geçen kelimenin ne olduğunu size kısaca anlatmaya çalışalım. Bu sayede kripto para sistemine yatırım yaparken daha bilinçli bir şekilde hareket etmiş olursunuz.

 

Blockhain Nedir?

Bitcoin ve sonrasında çıkan kripto paraların yanı sıra bu paraların oluşturmuş olduğu teknoloji gelecekte oluşturacağı fırsatlar ve kripto paraların dışında da pek çok alanda kullanılıyor. Özellikle bankacılık sisteminde daha güvenli olması adına kullanılan bu sistem şu şekilde açıklanabilir.

 

Blockhain en basit anlatımla bir tip veri tabanıdır. Kripto paralarla birlikte karşımıza gelen bu sistem herhangi bir şekilde saldırılmayı ve hacklenmeyi kabul etmez yani bu sisteme dışarıdan müdahale edebilmek imkânsızdır. Amacı ise dijital ortamda bulunan bilgilerin kaydedilmesine ve dağıtılmasına izin vermektir. Ancak bu sistem üzerinde herhangi bir düzeltme yapamazsınız. Bunun içinde dışarıdan müdahale edilmesi mümkün değildir. Bitcoin sonrasında dikkatleri üzerine çeken bu sistem gelecek vadeden altcoinler tarafından da denenmiş ve kabul görmüştür. Kısacası sistem çok eskiden beri var olsa da adını kripto paralarla birlikte duyurmuş ve borsa üzerinde en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkadaş Bulma Siteleri

Bağlama Büyüsü

Btc Bahis Güvenilir Mi?