Taze Kaşar Peyniri

 


Çiğ sütün mayalanması ve sonrasında haşlanarak kalıp haline getirilmesinden sonra elde edilen bir süt ürünü olan taze kaşar peyniri; keçi, koyun veya inek sütünden yapılabilmesi mümkün olan peynirlerdendir. Bir kilogram kaşar peyniri üretebilmek için yaklaşık 10 kilograma yakın süt kullanılması gerekmektedir. Bu, kaşar peynirinin kalsiyum ve protein bakımından son derece zengin bir ürün olduğunu fazlasıyla ortaya koymaktadır. Dilimlenebilir yarı sert peynir türlerinden biri olan kaşar peyniri, ülkemizde beyaz peynirden sonra en çok üretilen ve sevilerek tüketilen bir süt ürünü olmasıyla bilinir.

Taze kaşar peyniri, telemenin belirli bir düzeyde asitleştirilmesinin sonrasında sıcak suda haşlanıp yoğrulması esasına dayalı elde edilen deliksiz ve bakteriler ile olgunlaştırılan bir peynir çeşididir. En kaliteli olarak görülen geleneksel kaşar peyniri, koyun sütünden yapılmaktadır. Günümüzde kaşar peyniri yapımında inek ve koyun sütü karışımları tercih edilebilmektedir. Bazı yörelerde keçi sütü de eklenebilmektedir. Taze kaşar peyniri, her zaman için güzel bir tadı olan ve insanların tercih ettiğinde pişmanlık duymayacağı peynir türlerindendir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkadaş Bulma Siteleri

Bağlama Büyüsü

Btc Bahis Güvenilir Mi?