İthalat Nedir? Nasıl Yapılır?

 


 

Dış alım olarak da bilinen ithalat, en basit anlatımla herhangi bir eşyanın, malzemenin, ürünün başka bir ülkeden satın alınarak ülkeye getirilmesi olayı olarak ifade edilebilmektedir.

Bir başka anlatım ile ithalatı, herhangi bir eşyanın, malzemenin, ürünün ülke dışından, vergilerinin ödenmesi ya da ödenmemesi suretiyle, geçici ya da kesin olarak yurda sokulması işlemi olarak tarif etmek mümkündür. Günümüzde herkesin duymaya aşina olduğu Çin ürün ithalatı ya da Çinden ithalat işlemleri söz konusu olaya ilişkin tabirlerdir. Kat’i ithalat olarak da bilinen kesin ithalat, gümrük mevzuatında da serbest dolaşıma giriş rejimi olarak ifade edilen hükümler sistemi kapsamında yapılabilmektedir.

 

Herhangi bir eşyanın, malzemenin ya da ürünün serbest dolaşıma girmesi için yalnızca ithalat işlemlerinde alınması gerekli olan vergilerin ödenmesi yeterli olmayıp; aynı zamanda söz konusu eşya / malzeme / ürün için geçerli ticaret politikası tedbirlerinin uygulanması ve eşyanın ithalatı için öngörülmüş olan başkaca işlemlerin de tamamlanmış olması gerekmektedir. Bütün bu hususlar hakkında Çin ithalat danışmanlık gibi yerlere başvurmak mümkündür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkadaş Bulma Siteleri

Bağlama Büyüsü

Btc Bahis Güvenilir Mi?