Lingual Tedavi Nedir?



Lingual parantez tedavisi için ilk muayenede ortodontik bozukluklar tespit edilir ve lingual telin tasarımı ağzın yapısına göre yapılır. Parantezler dişlerin arka yüzeyine tutturulduğundan, özellikle diş gelişimi tamamlanmış yetişkin hastalar için ideal bir ortodontik tedavi şeklidir. Dişlerin ön tarafına uygulanan braketlerden farklı olan, arka yüzeyin eğimine göre özel olarak hazırlanır ve özel bir laboratuvar işlemi sonucunda dolaylı olarak dişlere tutturulur. Lingual ortodonti, gizli ve uyum denilen özel tedavi yöntemleri vardır.
Bu tekniklerde, CAD / CAM sistemi kullanılarak hastanın dişlerine tamamen uyarlanabilen altın ve nikel-titanyum alaşımdan yapılmış destekler üretilir. Lingual splintler sabitlendikten sonra, kişinin dişlerinin gelişiminin izlenmesi düzenli kontrollerle gerçekleştirilir ve ağızdaki lingual dişlerin sorunları tespit edilir. Tedavi, hastanın dişlerinin ve çenesinin yapısına bağlı olarak 1 ila 2.5 yıl sonra sona erer. Yetişkin ortodontik tedavisinde kullanılan en yaygın tel türlerinden biridir.

Her hasta için özel olarak tasarlanmış ve gizli ipliklerle yapıldığı için görünüm kaygısını en aza indiren lingual tedavi, hastanın istediği gibi gülmesini sağlarken tedavi sürecine olumlu bir katkıda bulunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkadaş Bulma Siteleri

Bağlama Büyüsü

Btc Bahis Güvenilir Mi?