McDonough ve Braungart’a Göre Beşikten Beşiğe



McDonough ve Braungart, C2C’nin aslında daha sonra kullanılamayan ve düzeltilemeyen organik ve karışık ortamda "gıda" yaratan "geri dönüşüm" olduğunu söylüyor. McDonough ve Braungart, kapalı döngülerde sürekli dolaşan geri dönüştürülmüş ürünler üreterek "yaşamlarının" sonunda yere dökülen veya toprağa gömülen ‘’beşikten mezara’’ ürünler tasarlamak yerine, Cradle to Cradle "beşikten beşiğe" kullanımının mümkün olduğunu savundular. Yeni bir sanayi devrimi dedikleri bu yaklaşımla, endüstriyi tamamen değiştiriyor ve dönüştürüyorlardı.

McDonough ve Braungart'a göre, malzemelerin sürekliliği kapalı bir döngüde sağlanır ve ekosistemlere zarar vermeden değerleri artar.
"Kağıt mı plastik mi?" "Hiçbiri ..." diyor McDonough ve Braungart ve cevap veriyor, "neden daha iyisini yapabileceğimiz için daha az zararlı alternatifi tercih ediyoruz örneğin, yenilebilir alışveriş torbaları yapmak mümkün olurken."

McDonough ve Braungart kendi kitaplarıyla başladılar. "Beşikten Beşiğe" kitabı geleneksel kağıda basılmadı. Plastik reçine ve inorganik katkı maddelerinden yapılmış, endüstriyel işlemlerde yeniden kullanılabilen ve kullanılabilen, "teknik gıda" adı verilen sentetik bir "kağıt" kullanıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkadaş Bulma Siteleri

Bağlama Büyüsü

Btc Bahis Güvenilir Mi?