Domain Sorgulama



  Domain, alan adı anlamına gelmekte olup her sitenin kendine özgü domaini bulunmaktadır. Domain satın alınırken kullanıcı kendisiyle ilgili bilgileri doğru girip güncel bilgilerle site yönetimi yapmak zorundadır. ICANN tarafından yönetilen domainler bu kurumun gözetiminde olup kurum güncel olmayanları askıya alma hakkına sahiptir. Domain ayrıca IP adresleri ile ulaşılması zor olan siteler için kısa yoldan adres bulma amacı taşımaktadır.

      Domain sorgulama web sitesi oluştururken kafanızda belirlediğiniz isimle siteyi açmak için girdiğiniz sistemde ismi aratıp daha önce alınıp alınmadığını kontrol etme durumudur. Eğer domain daha önceden alınmış ise alan kişinin bu domaini satışa çıkarıp çıkarmadığını da sorgulama sırasında öğrenebilirsiniz. Satışa çıkarılmamış olması durumunda girdiğiniz isme benzerlik gösteren alternatif domainler sunulacaktır. Uygun domain belirlendikten sonra domain al kutucukları ile online ödeme sağlanıp domain satın alınabilecektir.
    Domain satın alırken domain isminin yanında popüler olan uzantılar tercih edilmelidir. Çok fazla domain uzantısı olması sebebiyle en çok tercih edilen ( .com) gibi uzantılar internet aramaları sırasında sitenizin arama sonuçlarına çıkmasında öncelik sağlamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkadaş Bulma Siteleri

Bağlama Büyüsü

Btc Bahis Güvenilir Mi?