FUTBOL NEDEN 11 KİŞİ OYNANIR?




Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin ulusal ligi olan süper lig’de de futbol maçları 11 kişi ile oynanmaktadır. Peki Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerinin o nefes kesen atmosferlerinde hiç düşündünüz mü futbol maçları neden 11 kişi ile oynanır?
Sadece Fenerbahçe ve Galatasaray ya da süper lig takımları değil bütün futbol takımları sahaya 11 kişi çıkmaktadır. Bein sports haber kanalında izlediğimiz bütün futbol takımlarının bir kaleci ve on oyuncu ile sahaya çıktıklarını görürüz. Peki bunun nedenini hiç merak ettiniz mi?

Bunun sebebi kurulan ilk futbol takımı olan Sheffield FC’nin bütün maçlarını genellikle 11 kişi oynamasıdır. Bu eski ve köklü futbol takımının yöneticileri tarafından belirlenen bu yöntem günümüzde hala devam etmektedir.
Bein sports haber kanalında geçen son dakika haberlere göre o yıllarda takımlar ellerinde kaç oyuncu var ise sahaya onları sürmekteydi. Fakat Sheffield FC’nin yöneticileri bu duruma son vererek futbol dünyasının da bir düzen içerisinde olması gerektiğini belirterek bu kuralı getirmişlerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkadaş Bulma Siteleri

Bağlama Büyüsü

Btc Bahis Güvenilir Mi?