Petlas’tan Servis Şoförlerine Öneriler



Okul döneminin açılması ile birlikte; servis araçları trafikte yerini aldı. Türkiye’nin yerli lastik üreticisi Petlas, servis araçlarının güvenliği konusunda; sürücüler için uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Petlas pazarlama müdürü Erkal Özürün, çocukların güvenliğinin sağlanması için yasal düzenlemelere uyulmasının önemini vurguladı. Özürün, okul servislerinde emniyet kemerlerine çocuk aparatı, araç takip sistemi, sensörlü koltuk, sensörlü kapı ve kamera zorunluluğu gibi kurallara uyulması gerektiğini hatırlattı.

Lastik Bakımı Güvenlik İçin Kritik

Yol ve sürüş güvenliğinin doğru lastik seçimi ile başladığını söyleyen Özürün, uzmanı olduğu lastik konusunda, ilgili açıklamalarda bulundu. Özürün, araçlarda doğru lastiklerin kullanılması ve lastik bakımlarının ihmal edilmemesinin güvenlik açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Kış şartlarının yavaş yavaş yaklaşması ile birlikte gündemin önemli konuları arasında yer alan kış lastikleri hakkında birçok yanlış bilgi internette ve kulaktan kulağa yayılıyor olsa da, kış lastiği kullanılması son derece önemli. Peki, küresel çapta bir lastik üreticisi olan Petlas’a göre; sürüş güvenliği için lastiklerle ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar neler?
Öncelikle, tüm araçlarda olduğu gibi; servis araçlarında da mevsime uygun lastiklerin kullanılması kritik önem taşıyor. Bunun yanı sıra; lastik diş derinliğinin ve hava basıncının da düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor. Çocukların güvenli okul yolculuğu gerçekleştirmesi için hasar ve aşınma kontrolleri ihmal edilmemeli! Lastiklerin araçta mekanik hasara yol açmaması için balans ayarlarının yapılması da bir o kadar önemli.
Sürüş sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise; sürücülerin kaldırım taşlarına karşı tedbirli olması. Petlas, lastiklerin kaldırım kenarına sürtmesi durumunda; lastikte balon oluşabileceği veya kopmalar meydana gelebileceği konusunda sürücüleri uyarıyor.

Kış Lastiği Neden Önemli?

Okulların açık kaldığı süre, büyük çoğunlukla kış aylarını kapsıyor. Kış koşullarında kış lastiklerini kullanmak güvenlik açısından büyük öneme sahip. Sıcaklığın 7 derece ve altına düştüğü koşullarda mutlaka kış lastikleri kullanılmalı. Kış lastikleri, 7 derece ve altındaki hava sıcaklıklarında esnekliklerini yitirmeyen bileşikleri ile kış koşullarında güvenli sürüş yapılabilmesini sağlıyor. Bu lastikler; karlı, ıslak, çamurlu ve buzlu zeminlerde optimum güvenlik sunuyor.
2011 yılından bu yana online lastik satışı gerçekleştiren Lastikçim, kış lastiklerinin değiştirilmemesi durumunda yaşanacak hasarların; kış lastiği satın alma maliyetinin çok üzerinde olacağını; en önemli noktanın ise yolcu ve sürücülerin güvenliği olduğunu söylüyor. Hem ılıman hem de ağır kış şartlarının yaşandığı bölgeler için uygun lastikler, internette hesaplı Petlas kış lastiği fiyatları ile yer alıyor.

Servis Araçlarında Hangi Lastikler Yer Almalı?

Petlas, servis araçlarında hafif ticari araç lastiği olarak da bilinen C sınıfı lastiklerin kullanılması gerektiğini söylüyor. Güvenlik için en önemli noktalardan biri ise bu lastiklerinin hava basıncının; araç üreticisinin belirttiği değerde olması. Bunun yanı sıra; diş derinliği 3 mm altına indiğinde lastiklerin değiştirilmesi şart. Bu önerilere uyarak; kış aylarında güvenli bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkadaş Bulma Siteleri

Bağlama Büyüsü

Btc Bahis Güvenilir Mi?